May 24, 2012

Fenerbahçe'nin yeni transferi Salih Uçan



Salih Uçan (d. 6 Ocak 1994, Marmaris, MuğlaTürk futbolcuFenerbahçe'de oynamaktadır. Futbola Marmaris Belediyespor altyapısında başladı ve ardından 2004 senesinde Bucaspor altyapısına transfer oldu. 2010 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma yükseldi. 2012 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu.


Büyük takımlarımızın alt yapılarındaki futbolculardan farklı olarak kendi kulübünde oynama şansı da yakalayan milli oyuncu Ay-Yıldızlı formayı 38 kez giyme şansı da yakaladı. 



15 yaş altı Milli Takımı'ndan bu yana sürekli kadroda yer alan Salih, bu karşılaşmaların 37'sinde sahada yer aldı. Oynadığı maçlarda beğeni toplayan genç orta saha oyuncusu, iki yönlü futbolu ile dikkatleri üzerine çekti.

Hem futbol stili hem de fiziki özellikleriyle Belçika'nın ve Everton'ın orta sahasındaki yıldızı Fellaini'ye benzetilern Salih, yüksek top tekniğiyle de alkış topluyor. Sert futbolunu etkili pas aralarıyla da perçinleyen Salih Uçan, bu sezon bank Asya 1. Lig'de 24 maça çıkma başarısı gösterdi. 1 golü bulunan Salih, kısa profesyonellik kariyerine 84 üst düzey maç eklemeyi başardı.

No comments: